hello hey

dialog mellan mig och alkis vid gullmarsplan:

– HEJ!!! skaru va med på renhär? *tar fram en starköl*
– Nej.
– Bra val det där vettu, jag är 56 år gammal och var alkoholist och höll på att dö, men jag klara mig
– Bra det..
– Hur gammal är du?
– 21
– Jag har en dotter i din ålder och en son på 10, blev farsa när jag var 46, hur fan hände det?
– Ja, det kan man fråga sig
– Vad läser du?
– Om evolutionen
– Bliru nå klokare?
– Ja

*tåget mot hagsätra kommer*

– Oj, nu ska vi hoppa på här, kom så pratar vi om datorer
– Eeeeh. jag ska inte med det här tåget *ljuger*, så ställer han sig vid dörrarna och viftar irriterat “kom nu!”

jag ruskar på huve.

vilket upplägg för en sundancefilm. jag – nydumpad natalie portman i pottfrisyr träffar en ensam, alkoholiserad gubbe på tunnelbanestationen som jag sedermera utvecklar en djup vänskap med. jag får följa med ned i kloakerna där han byggt en koja, försedd med lpspelare där bland annat velvet underground finns i skivbacken. alltså, det finns ingen gräns för hur mkt jag avskyr sådana filmupplägg.

jag hatar ju att läsa skönlitterära böcker, har typ aldrig gjort sånt, bortsett från lunar park och misery av stephen king som är min favobok. men alltså, att ögna igenom svensk skönlitteratur. det här vurmandet för karaktärer som arbetar som journalister, det är liksom, sluuuuta bara. det funkar inte. man kan tänka sig brainstormingen ba “hmm… överarbetande journalist och ensamstående mamma som försöker få alla delar av livet att gå ihop, en överarbetande journalist med ett ‘funky’ namn, typ Rönna”. om någon frågar mig på institutionen vilken typ av journalistik jag vill arbeta med ska jag säga kulturjournalist med fäbless för mutor som röker cigg och hatar att arbeta. man kanske skulle läsa lite på berghs och bli copy, där finns mer att hämta än kollektivavtal på 25000kr/mån, eller vad det nu är.

jag drömde att en av våra föreläsare ba “ett tips, var konkret på tentorna, flumma inte. om du flummar får du 18p, man måste ju vara snäll ibland, men du kan få 25p om du är konkret”

gud vilken tråkig dröm. nu ska jag åka till ikea igen.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/e/e/festamysamaila.se/httpd.www/wp-content/themes/simply-basic-113/comments.php on line 80