skriet

hey alla med ångest! här kommer några tips som jag dragit nytta av genom åren när en cocktail av hopplöshet, fruktan, hjälplöshet, självförakt och panik serveras i själens bar och man INTE är sugen på att dricka

– möblera om! en aktivitet som kombinerar fysisk ansträngning med logiskt planerande. minns ni såna spel med brickor där siffrorna 1-12 till en början va i en enda oreda men skulle stå efter varandra?? hitta ett sånt, garanterat ångestreducerande..

– är grunden till ångesten oro? föreställ dig det värsta som kan hända och möt tsunamin av vidriga känslor. upprepa några gånger och skölj. ta det inte till dialogernas land. t.ex.:

“neeeeej det kommer gå skitdåligt på tentan!! jag kan ingenting om detta”

“… å andra sidan har jag faktiskt pluggat mycket och kan alla instuderingsfrågor”.

tänk inte ens den senare tanken, bara acceptera att det kan gå åt helvete och låt stå

– gör någonting kreativt/regressivt. en gång var jag helt utom mig av fruktan, då satte jag mig ned och vek 3 a4-ark på mitten till en “bok” och började skriva en “fantasysaga” om en pojke och 3 stenar. ångesten försvann till slut och sagan blev asbra!

– ring någon! jag personligen skulle aldrig våga göra det eftersom min integritet är monstruös.. men kom ihåg, vågar man delge människor privat info och lita på dem kan relationer förädlas eftersom jagets handlingsutrymme utökas för varje mur som jämnas med marken

– tänd doftljus, gör det bara!!!!

– är det sån ångest av panikkaraktär stanna kvar i det och genomlid skiten, det är bara kontraproduktivt att fortsätta fly.

– har du tagit ritalin, extacy, kokain och sköljt ned allt med whiskey för att sedan landa på lite gräs har du i princip rånat din hjärna och ditt straff är att vilja dö i 2-3 dagar. tänk så här: det här går över. va med någon du kan prata med, gråta med som kan krama dig tills du är normal igen. har du ingen sån person, håll dig borta från narkotika??

– en tröstetanke jag använt mig av genom åren är “det kommer bara bli värre och göra ondare”, då förlorar ångesten med ens sin prestige

– en gång för 100 år sedan när ovanstående knep inte fungerade köpte jag en 75a, låg på golvet och lyssnade på I wanna know what love is med foreigner och drack den. ångesten försvann för stunden, efter en halv flaska ville jag liksom ta på mig fina kläder och “gå ut”, problemet va bara att klockan va 10 på morgonen… nåväl, kunde ju ändå gå till ica och festa där bland hyllorna..

– tänk på sommaren!!!!! fungerade alltid när jag var liten! nu när jag tänker på sommaren hör jag denna låt Gang Gang Dance – Adult Goth, så sommaren 2012! ok nu bytte jag spår, men jaja, nu har jag en dejt med mr BIB

Comments are closed.