tips

jag älskar inredning! är det någonting jag uppskattar om somrarna är det att släntra omkring bakfull bland svala textilier och köpa iskall frukt direkt från kyldisken som jag sedan äter ute i kronobergsparken. jag ligger alltid bland alla ungar med kroppen dränkt i sololja i den där slänten där gräset är fnöskigt, som om någon pissat hårt där. men man måste förlora något för att romantisera det, en vän, en släkting, en sommar. sommaren är mig berövad, men på väg tillbaka. jag är förtvivlad. i sommar vill jag att min basinredning ska gå i vitt, resten i klara färger – föga förvånande. hur får man en färggrann filt att se vacker ut när den hänger över soffkanten? det är en gåta. det får inte se ansträngt ut, filten ska inte spänna runt ryggstödet som om den vore besatt av soffan. det är ovärdigt och skamlöst. jag brukar låta fransarna titta fram och hänger den luftigt, rynkar tyget lätt i överkanten. en sak jag aldrig kunde föreställa mig för 3 år sedan var att jag skulle köpa filtar från lagerhaus. de har en del intressanta, färgstarka tyger där måste jag erkänna. min favoritfilt i dag, den 10:e april, är just därifrån och går i varierande gröna, klara nyanser. den är crisp och i princip oanvändbar, grundregeln för all sexig inredning. “hur ska kuddarna förhålla sig till soffan!!!?” kan man paniskt fråga sig 5 minuter innan gästerna anländer till festen. ett tips är att köpa många olika kuddar i varierande material och storlekar. en i plysch, en mönstrad, en blank och rada upp dem bredvid varandra. 8 vilda kuddar på rad i en vit soffa? mmm, sexigt. en i varje hörn-arrangemanget är en gammal klassiker, om man är en galen häxa kan man även slänga en kudde i mitten. mitt nuvarande arrangemang är: 2 kuddar i soffans ena hörn. en i varje hörn hade lett till att konkurrensen med gardinen hade tagit över världen. just det, jag gjorde en spännande upptäckt i åhléns realåda häromdagen: en tunn gardin i nyansen turquoise frost för 79kr som jag i princip redan älskar. vanligen uppstår kärlek till textilier efter några dagars inkännande, som tillbringas i gränslandet mellan glädje och förtvivlan. den är see-through, thin, laced with icy perfection. cheap as fuck, I love it. panelgardiner? näee, fy. ser framför mig stora, iskalla, blommönster som i plåga ringlar sig upp för gardinen. här kommer ett sommartips: tunna tyger i varierande nyanser, 2 gardinstänger. drapera sedan fönstret som om det vore en snygg kille man bara måste täcka över (annars dör man). gör knutar, fläta, håll på. de mest sjuka draperingarna går att komma undan med, så länge tygerna är tunna. ta ett glas champagne när hängningen är färdig och smsa någon där du står, nyduschad i sommarnatten. ok, det var lite snack om inredning det.

2 Responses to “tips”

  1. 1 alice
    April 12th, 2011 at 20:10

    hej!!! jag undrar om det är ok att kombinera brunt och turkos?

  2. 2 RRR
    April 12th, 2011 at 20:27

    det är två färger som absolut går ihop! men man får göra det med måtta så det inte blir en inredningsteknisk återvändsgränd!

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/e/e/festamysamaila.se/httpd.www/wp-content/themes/simply-basic-113/comments.php on line 80