viola

jag minns! när min syrra bodde på hotellgatan på andra våningen: det gula trapphuset, hissen med nödstoppknappen, ace of base – cruel summer på singel och röken från balkongen. vet ni vad jag tänkte i går på perrongen när jag kände cigarettrök? inte “ah, en klädsam doft marlboro lights sprider sig på perrongen” utan mer: “vem har ätit orm?” jag minns att så många var otrogna den sommaren. tjugo-någontinglivet hemma på farstukvisten som jag iakttog bakom det räfflade fönsterglaset i ytterdörren. jag kunde se någons permanentade hår med små spolar och någon klänning skuren ur samma tyg som… köksgardinerna. muffled voices och cigg, marinella och under köksgardinerna som då bara var, liksom, en kappa på guldstång; där under låg skymningen som mörk viol. det här är nya minnen, alldeles färska. så ser jag en gestalt min barndom igenom, i ett hörn, men fattigt illustrerad är han, som när KP illustrerade kropp&knopp svart, i tusch med några få, kalla färger… trist är det. ett fyrtorn tack.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/e/e/festamysamaila.se/httpd.www/wp-content/themes/simply-basic-113/comments.php on line 80