vaknade av sirener och helikoptrar, fattade ingenting. det hade varit terror dåd på en fredag. blev alldeles förstenad av ilska. pling plong i facebook och i ipad. sedan släcker polisen tbanan. det e fredag och jag vill strula runt på stan. det är fredag och jag SKA ut på stan, trots polisen vill man ska “hålla sig hemma” . klockan tickar och börjar närma sig kl första ölen. jag planerar en frihetsmarsch från solna till skanstull – då skriver ub på fb att dom har stängt ikväll pga händelserna i city. samtidigt sprids en bild på den totalkvaddade lastbilen. på sidan av fordonet går det att se ett sagan om ringen-stop med gudadryck åtföljt med texten “kall öl”. blir alldeles tokig och skakar av hat. jag ska ut på stan och bli portad från biljardhallen igen efter kall öl och en karta tantbenzo, det är min rätt som 40 årig samhällsmedborgare på csn, så jag går ut och letar på backen efter fimpar och “rekar solnapulsen”. 3 tjackisar står och hänger utanför uppgången mot friends o den ene ba “HEJ”. jag ignorerar och fortsätter gå, han ba “URSÄKTA”. jag ba “ja?”. han frågar: “mår du bra?”. jag fortsätter gå och säger “ja visst, absolut” och ler falskt. den andre pundaren skriker “du hör inte hemma här”. jag ba: “det är därför jag är på väg härifrån!”. han ba “du är en ond människa”. jag ba “ok”. väl hemma ser jag att tunnelbanenätet tänts upp igen så jag tvättar av det värsta och drar in till wollmars och möter buster. sen slänger dom ut mig som vanligt, så vi drar till ginko, dovas, ginko igen och hamnar på häktet med anni. sen kommer henke dit och jag försöker läsa allas auror. några killar står utanför och röker gräs, jag ba: “kan jag få hasch cigarette” så jag följer med dom till tuben och flummar. kommer hem runt 03 och köper en grillad med brö på statoil för sista kronorna. i dag har jag mest sovit och drömt mardrömmar. nu ska jag hem till isabelle i slussen och dricka vin, sen ska vi nog på ub. ha en trevlig lördag allesammans

Comments are closed.