eko och narkissos

okej, men jag va på biblioteket och lånade böcker om grekisk mytologi för jag har en sån period varje sommar. jag kan berätta om myten om narkissos och eko, ni har säkert hört den och det finns många varianter och detaljer men jag ba gör en remix som känns rätt.. eko var en jävligt tjatig nymf, till den grad att en kåt drottning kastade en förbannelse över henne. du kommer alltid få sista ordet, men bara det sista, aldrig det första. eko drog sig undan i skogen, livet var inte så bra när hon älskade killar men inte kunde kommunicera med dom utan att dom pratade först. kul att dejta en brud som bara kan upprepa det sista man säger, inte sant. vissa går säkert igång på det dock.. kanske narkissos, som är så vacker och som har avvisat alla andra nymfer? han är i alla fall ute på jakt en dag och går vilse. eko får syn på honom och blir förstås dökär. han kanske kan älska mig tänker hon och följer efter honom. narkissos hör hur det prasslar i buskarna och ropar “är det någon där?” och eko svarar honom: “någon där?”. “kom då!” ropar narkissos och eko svarar “kom då!”. “kom så möts vi här!” ropar narkissos och eko rusar fram till honom och kastar sig runt hans hals. han är däremot inte intresserad så i ren avsmak knuffar han undan henne och ropar: “du kommer aldrig få älska mig!” och det enda hon kan svara innan han lämnar henne är: “älska mig”. av brustet hjärta tynar hon sedan bort och det enda som är kvar av henne i dag är hennes röst, ekot. stackars narkissos fick själv uppleva ekos förtvivlan när en tår föll från hans kind ner i skogstjärnen och vanställde hans spegling. “lämna mig inte, kom tillbaka. bara jag får titta på dig” och spegligen återvände och där satt han och tittade tills också han tynade bort av sorg. stackars dom. lol nu när jag tänker efter skulle jag ha gjort mer REMIX o ba “en dag när narkissos va på riche”, perfekt banal gestaltning, typ arbetsprov till filmskola. tips till alla ungar därute

Comments are closed.