skrivtips!

jag får ofta mail där folk ber om tips för att komma i gång med skrivandet. hur inleder man t.ex. en berättelse? på skrivarlinjen inledde jag en textuppgift så här: “en 30 årig kvinna med svart raff sett sitter på bar stol och tittar syndigt över axeln med en körsbär i munnen”. då vet man vem som gör vad och på vilket sätt! direkt kan man se den syndiga donnan sitta och suga på det goda bäret. sen fortsatte jag med en lite udda händelseutveckling: “en man med grå tinning tappar sin tidning på golvet och passar på att titta upp i hennes crotch när han plockar upp Aftonbladet”. pang på, här händer det grejer snabbt. tempo är viktigt så det inte blir gammelfarmors berättelse om att snöra på sig pjäxorna typ. därefter valde jag att överraska med en lite “taboo” detalj för att jobba upp flåset hos läsaren: “man kan se i mannens byxa att det är stond”. ni kan ju gissa vad som hände sedan. dom två förenades givetvis i en “tusen och en natt”-dröm ovanpå bardisken i den tomma baren i New York. se så enkelt det kan vara att skriva <3 önskar er alla lycka till

Comments are closed.