blir alltid fel

i dag… fula och ointelligenta jag hade gjort fint i tvättstugan med data och kaffe, tyckte nämligen tanken på att “va länge” i tvättstugan medan maskinerna bullrade var mysig eftersom det är så fult i lägenheten. så ligger jag där på mage i sura svettplagg ovanpå en filt, stinker som en grillkiosk och spelar skyrim på datan med en jävla fikarast framför mig när dörren slits upp och en farlig kille i Vanliga Folkets kläder kommer in. jag ba “oj hej? hej” — han kollar på mig som att jag vore ett slags.. undantag och i famnen bär han en tvättkorg. jag säger till slut: “jag tror jag har bokat..”, varvid han ba: “men va fan, det är ju MIN tid?” och släpper korgen i golvet. “eeeh men jag bokade..?” säger jag trevande och reser mig upp på knä, ser troligen ut som en “lyhörd receptionist” där jag sitter med laptopen och kaffet framför mig *ryser av skam* och killen frågar vad mitt bokningsnamn är och efter jag svarat tvärvänder han, stövlar mot rummet med listan, kommer tillbaka och säger: “du har bokat onsdag 16-19 det står ju där, inte tisdag”. “jaaahaa ooo höö 0847fgyi8” säger jag, reser mig upp och börjar “plocka upp allt skit” jag spritt ut på golvet medan det bara dunkar mellan öronen. “förlåt, jag måste ha.. eeh, jag ska plocka ur det här..” säger jag och känner en sådan stark avsky inför vad han får bevittna. en fjantig bonka donka som “försökt” i tvätt stugan och nu kämpar med att få maskinerna sluta snurra? men så säger han, som förbytt med en värme i rösten: “nä sluta, du behöver inte”. vadå? undrar jag. “jag tar din tid i morgon i stället, det e lugnt”. jag kollar på honom — han flinar — jag fattar totalt ca 0 så jag inspekterar saker som inte finns och säger: “va schyss…. tack” innan han går och låter mig fortsätta min tvättrutin.. och nu är jag så sur på att jag inte tog tillfället i akt!!!  hur nära va jag inte en runksidan-novell där? undra va den skulle heta? “på äventyr i tvättstugan”, “60 grader vittvätt, 90 grader rövknull” eller kanske en kortis med oambitiös titel i bestämd form: “tvättstugeknullet”. suck, tänk om jag skulle gå dit ner igen i morgon och “äckla mig mer”? whatever, sen bestämde jag mig för att gå ner 65 kg inför sommaren så jag handlade massa kaninmat och nu sitter jag här och suger omsorgsfullt på en selleri :(

Comments are closed.