hemlighet

hey fuckers

nu ska jag berätta en sak jag burit på länge. jag struntar i att det här är opassande, att jag inte borde gå ut med det här osv. det här bara någonting jag måste få ur mig och jag struntar helt i konsekvenserna.

de senaste 32 dagarna har jag varit

NYKTER

jag har gått ut 4847ggr/vecka som vanligt men beställt alkoholfri öl eller “en sprite med is och citron tack” (ser ut som GT) och försökt “festa” efter bästa förmåga. det här är troligen första gången sedan livmodern jag har varit nykter så länge. att avstå från alkohol har dock varit väldigt enkelt. jag har inte ens blivit sugen på att supa. har gått på systemet åt andra, gått runt med öl, blivit bjuden på sprit – tackat nej. hur enkelt som helst ju. däremot har det förstås varit outhärdligt ute. den som uppfann nattklubb ba “vi skapar en miljö som framkallar dödsångest hos så många som möjligt och sen ställer vi en bar i mitten av hela skiten” *ka-ching*

observationer:

* som nykter är man extremt beroende av andras fylla. man blir en parasit vad gäller affekter och tiden går JÄTTESAKTA. vill byta ställe en gång i timmen. folktomma barer, hemmafester och open air är bäst.

* allt ser ut som en fritidsgård, äkta gå i 7an-style och känns precis likadant.

* det blir mer social friktion men jag accepterade bara det och föregick upplevelsen att gå ut nykter med tanken: “du kommer känna dig jätteobekväm och det kommer inte gå över förrän du är ensam igen”.

* sociala medier blir skiiiittråååååkigt.

* allt stinker sprit?? gick på en nattbuss och blev typ full

* taxibilar förföljer en som små ettriga kåta gubbar

nu till de positiva konsekvenserna av att va nykter:

* har knappt spenderat 2000kr på en månad. hahahahaha, innan spenderade jag tretti papp???

* har verkligen NOLL skam över någonting. dignity restored. rädslan över att typ få skrumplever, kidney faliure, förmaksflimmer osv är också borta, hej då ca all hypokondri.

* kroppen: går tillbaka i ålder, “magsladdret” försvinner. huden i fejan? hej då havregrynsgröt med lingonsylt. ögonen blir dödsklara och kollagenproduktionen ökar.

* intellektet: kan tänka i meningar längre än 150 tkn

* psyket: noll falska känslor. jag slipper ååååh äääh menååå-soppan av saknad, längtan, hat, kärlek, rädsla, osårbarhet och paranoia. varenda känsla är nu knivskarp, adekvat och bildar klang i någonting greppbart, avgränsat. känner mig som en maskin!

negativa konsekvenser:

* abstinensbesvär. jag blev bipolär första veckan, humöret pendlade mellan eufori och at på ritalin. sova kunde jag ju bara glömma…

* 30 days sober går att likna vid en eremitresa upp på ett berg där man sitter i sån vit “tänkare-blöja” och tänker på vem man är, vad man egentligen sysslar med och jag har pga. det hamnat i en livskris :S

* tråkigt när det inte händer nåt på internet en lördag 22:30 och grannen blastar call on me. omysig 60 watts taklampa tänd, ligger i deppig säng och kluttar på datan med ett regnmoln över huvudet-style

* äter/röker mer för att kompensera för det uteblivna sura vinet

jag har också brutit ned varför jag festat till små partiklar och den enda försvarbara anledningen till att jag har gått ut är för att umgås med kompisar. det andra, dvs “knyta kontakter”, “hitta nån att kn”, “bli hop m nån” e ju bara instrumentella lögner jag använt för att få va nära baren. för 1. vill inte ha töntiga kontakter. 2. har inga sexuella behov. 3. och ofta jag skulle hitta nån att bli ihop med ute. folk ute på lokal e ju som tråkiga simsgubbar. e övertygad om att häften inte ens finns?? bara statister i papp som åker på såna rälsar, fram och tillbaka. nää, kort och gott har jag förstått att jag är en alkis med fäbless för självbedrägeri. är det nu så att min övervägande positiva erfarenhet av nykterhet har fått mig att inse att jag klarar mig utan alkohol i framtiden? eeeh no fucking way. why detox if you can’t re fucking tox. ses i baren, puss

Comments are closed.