stackars humlan

hur jag gör när getingar och humlor surrar in i lägenheten: skriker, “hoppar”, ropar på mitt ex, låser in mig på toaletten, öppnar dörren på glänt efter en kvart för att se “om den e i närheten”, springer från toaletten till vardagsrummet, öppnar balkongdörren så den ska hitta ut, springer tillbaka och väntar, tror den följt efter mig och kliar mig överallt på kroppen och skriker. i går, den 4:e maj flög en humla in och jag gjorde allt det. sedan stod jag inte ut med att vänta eftersom jag ville röka, så jag smög ut i vardagsrummet. hittade humlan under en stol, stendöd. jag till en början ba “puuuh”, sedan började jag gråta. den överlevde vintern för att flyga in i min lägenhet och dö. jag googlade humlor och humledrottningen är den enda som överlever vintern i humlesamhället. hon knullar på sommaren och blir på smällen, sedan gömmer hon sig innan vintern och slutligen flyger donnan fram på våren för att överraska med barn – tada! här e jag! nu kommer det barn!!! men den orkade väl inte det så den kom in till mig och dog i stället. så himla sorgligt. det slutgiltiga beviset på att allt som är nära mig dör. nu kommer jag inte våga flytta den heller eftersom det är en drottning :( och jag är dessutom singel så ingen annan kan göra det heller *gråter igen*

Comments are closed.