superhjälten dör aldrig för mig

jag älskar superhjälten! han har perfekt tjockt, svart hår och räddar människor i nöd. när jag svettas på butiksevent klockan 19 utan skumpa och distraheras av golven (hela tiden: golven, att de är nyskrubbade och blänker som snö) ropar jag på honom och han räddar mig varenda gång. jag är medveten om att alla bra hjältemyter antingen slutar med att hjälten drabbas av hybris och straffas med döden, eller att hjälten offrar sig och väljer döden i förmån för någonting större. detta någonting större är mognad i en perfekt värld. för min intuition är att hjälten borde förlora sin funktion i samma stund som individen, utifrån värdering av sin egen förmåga, bedömer sig vara rustad för livets prövningar. min hjälte behöver dock inte oroa sig eftersom hans funktion är avhängig mitt psykiska motto: lås dörren och svälj nyckeln. inte bara facebook, utan hela internet frågar mig om jag vill redigera min tidslinje och jag mognar faktiskt i smärtan av att skapa narrativ som jag aldrig riktigt kommer försonas med. han är min röda tråd och mitt pansar som jag klamrar fast mig vid när skiten yr som snö, men jag kommer aldrig låta honom komma närmare, för samtidigt som han räddar mig avskyr jag allt han representerar. jag kommer aldrig låta honom dö heller, för jag är dålig på avsked och har skapat honom för att avskärma det onda från det goda. vi befinner oss helt enkelt i ett självbevarande dödläge eftersom ingenting skrämmer mig mer än nyanser och genomskinlighet.

Comments are closed.