midsommar

blir så deprimerad på midsommar. sommaren är som vackrast men döden står ju alltid i farstun. minns en midsommarhelg för 8 år sedan jag tillbringade i mitt barndomshem. klockan var 06 på morgonen, solen sken och jag drack trocadero utomhus sittandes på asfaltsgången. sedan gick jag in i förrådet och insöp ångorna från en dunk bensin och stirrade upp i himlen. det var verkligen midsommar. bensin, trocadero och guld i luften, ett stilla hav i himlen. city är alldeles dött nu. bara stollar finns kvar och de ränner omkring i grupp och handlar konstiga saker i affärer. det var två äldre stollar nere på närlivs som köpte folköl och en chokladkaka. jag ba stirrade på dem. gubben var så himla seg med sina pengar och pratade om äkta töntsaker med butiksbetjänten, som för övrigt alltid raggar på mig, which is so gross och en gång bad jag honom om engångsrakhyvlar. han tog fram kondomer och sa “dom här?, varpå en kråka fastnade i min hals och jag utsötte “n-n-n-äää a-sss-så dem rakhy-vvlar höööö”. herregud, vem köper ens kondomer i affär? sedan bekymrar jag mig aningens eftersom det inte finns gärdsgårdar att hoppa över i city, däremot finns röda rep framför klubbentréer. skoja haha gud va töntigt. inte som att något ställe i hela stan känns vip. varför öppnar inte en JÄTTEEXKLUSIV SUPERKLUBB DIT MAN VILL GÅ??? ett ställe som absolut inte är varken inkluderande eller trevligt. klientelet = sinnessjukt nervösa och rädda för att göra bort sig, inträdet = 10000 SEK för de som inte står på listan. typisk sån grej som aldrig skulle funka eftersom sthlms höginkomsttagare/fattiga it-people e så segregerade preferensmässigt och ställen “måste gå runt” zzz. asså när investment bankers går på bistro jarl, kulturskribenter på carmen och modeller på kåken tänker man ju bara… va fan. sammanför alla med inflytande på ett jävla ställe. en borg, ett torn. det kan heta illusion tower, pit of despair, the limit, blonde, heathrow, whirlpool, seashore. typ inte klutteirutterian, zoovillage, ubåtsmuseumet, leklaget, frukostgänget asså spyr jävla dumironiska kristna lekledare, get a fucking tan. ok whatever, var var jag? midsommar, gärdsgårdar, sju sorters blommor. just det, blommor? var hittar man det? sju…. olika….. sorter *svimmar av mödan* jag älskade att plocka blommor på midsommarafton med mamma. rödklöver, hundkex, smörblommor, blåklockor, rölleka, en jättevacker rosa blomma som växte i skuggan av vallen tågen dundrade fram på, samt en gul blomma som jag kallade “andra världen i super mario bros 3” *schizofren*. sedan lade jag buketten under kudden och drömde om ökensand och pengarna i monopol. jag printar väl ut en bild på en bukettjävel som jag lägger under kudden helt enkelt. så var det problemet löst!

Comments are closed.