intryck från modeveckan

en modevecka är över och här sitter jag med slarviga anteckningar från alla visningar och försöker sammanställa en enhetlig “rapport” från frontlinjen till er mina kära läsare. ni har bett om en mode-bomb och här kommer mina intryck av mina absoluta favoritvisningar:

kapp al f/w ss 23

formmässigt gäckande silhuetter som för tankarna till venetiansk sekelskiftesromantik. ljudlöst trippar modellerna fram i varma toner och tunga bryn. man kan se att kreatören inspirerats av balenciaga fr/w s/s 2003 med de stora “madame ööh ööh”-håren.

indiska s/s 765

kåta tyger man lägger över älskaren och har sex i. en sockerspunnen kreolsk idé om alienationen som uttrycks i det avmätta sminket och dess motsatsförhållande till kåta kroppen.

dam-märke 5/7 höö

dam-märke är ett relativt nystartat designerkollektiv med sömmerskan maria eneskogh i spetsen. i denna kollektion ligger fokus på att lyfta fram pottfrillans subversiva potential, så det blev ca 5 tjejer som skuttade ned för catwalken i olika potter.

rökée 56ffww

tycker ni rökning borde förbjudas? det tycker inte rökée som var modeveckans “rookie” – eller röökie som han själv skulle kalla det – chefsdesignern i egen hög person: tebby phall som i vårens kollektion fokuserar på damkläder med ciggprägel. guldattiraljerna, fastsydda på plaggen som formmässigt präglas av vertikaler, för tankarna till gotisk skulptural utsmyckning

det var mina intryck och reflektioner. nu väntar guldknappengalan och jag tar tillfället i akt och syr fast 8 guldknappar på min nyinköpta tygpåse från märket we-wibe!

hojta till om ni ser mig i vimlet!

5 Responses to “intryck från modeveckan”

 1. 1 Anonymous
  August 18th, 2011 at 12:26

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 2. 2 Anonymous
  August 18th, 2011 at 21:27

  jag dör du är så jävla rolig!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Anonymous
  August 19th, 2011 at 11:16

  jag älskar dig.

 4. 4 Lisa
  August 20th, 2011 at 19:26

  “pottfrillans subversiva potential”

  DÖR

 5. 5 Anonymous
  August 22nd, 2011 at 11:04

  gjorde på mig! <3<3<3

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/e/e/festamysamaila.se/httpd.www/wp-content/themes/simply-basic-113/comments.php on line 80