del 9 i sommarnovellen om mamma tesso!

året är 1994. desiry carlsson-pemba bättrar på läppstiftet i taxin som kör henne mot airline-city. i sin ena hand håller hon krampaktigt en biljett till rhode highland, charterön där sex, kokain och killar snarare är en regel än ett undantag. i sin andra hand håller hon en cigarett. solglasögonen är på och cigarettbyxorna och den aprikosfärgade blusen skaver mot kroppen. väl vid flygplatsen öppnar hon taxidörren och får syn på tess som springer fram och tillbaka genom de automatiska dörrarna till terminal 66. tess säger “wooooow!” tyst för sig själv upprepade gånger och har på sig en vinröd skinnjacka med matchande svarta byxor. på fötterna har hon näbbskor i ljust skinn och hon svävar fram genom cementlandet med lätta steg. “tess! jag är här nu” ropar desiry, varvid tess vänder sig om och till desirys fasa ser hon att tess har en djärv ögonmake med lila skuggning och kolsvarta ögonfransar. “vad tycker du om skiten?” frågar hon desiry med ett hånleende på läpparna, desiry svarar handfallet: “jättefint. verkligen”, medan hon tänker “onödig uppmärksamhet måste undvikas till varje pris”. på planet ber tess om att få låna flygplanstelefonen för att ringa till en kille hon träffat kvällen innan på grape land, men blir nekad av en stubbig flygvärdinna med runda bröst. desiry skramlar bland småflaskorna och tömmer upp en liten vinkyss i plastmuggen med skakig hand. tess lägger på ett svart läppstift och frågar passagerarna i gången vad fan de glor på. molntäcket under dem är neonrosa, skirt och under molnen väntar tryckande hetta. tess sover i bussen på väg till hotellet. hettan är platt och tom. längs gatorna sitter tiggare och anorektiska barn, de skrålar sig hesa i stadsdammet. väl framme vid hotellet omgärdat av ett elstängsel väcker desiry tess som skriker “ros!!!”, sömndrucket. sedan säger hon “äh, det va inget. du fattar ändå inte”.

klockan börjar närma sig åtta på kvällen och tess tuperar håret ute på balkongen medan palmerna viskar förföriskt i bakgrunden. desiry sitter på sängen med solnedgången i hela ansiktet och säger: “gå ut själv ikväll du, jag är för trött”. tess drar upp trosan i grenen och ruskar lite med ändan: “då blir det tess som får killarna ikväll då”. hon ler, sedan klappar hon sig på magen och tänder en cigarett med blodrött filter. när tess stompat ut från hotellrummet i lårhöga, vita stövletter öppnar desiry sin resväska. i resväskan ligger kläder, smink och en limpa cigaretter. men det är inte cigaretter hon är ute efter ikväll. hon öppnar ytterfacket och lyfter upp ett headset. desiry tar på sig headsetet och trycker på den lilla, röda knappen vid sidan om hörsnäckan och säger: “desiry delta 34-SSC kluster 7 i standby. väntar på fortsatta instruktioner”.

5 Responses to “del 9 i sommarnovellen om mamma tesso!”

 1. 1 Anonymous
  August 11th, 2011 at 17:22

  DÖR AV SPÄNNING

 2. 2 V
  August 12th, 2011 at 11:43

  åh vad spännande! fortsättning snart?

 3. 3 Amanda (Alla har en bok)
  August 12th, 2011 at 21:51

  Jag älskar dig, ja så är det.

 4. 4 Anonymous
  August 13th, 2011 at 03:33

  så invecklat nu! skakar av förväntan

 5. 5 Gustav
  August 14th, 2011 at 12:42

  VAD SKA HÄNDA? Å vilken najs cliffhanger

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/e/e/festamysamaila.se/httpd.www/wp-content/themes/simply-basic-113/comments.php on line 80