Goddag! Mitt namn är Rasta-Maria Vede och jag är utbildad distriktssköterska i Victoriadalens socken. Idag ska jag prata lite om förkylningar och vad man själv kan göra. När du är sjuk är det viktigt att dricka mycket vatten och vila. Vid feber kan även febernedsättande tas, som alvedon, ipren och ibuprofen. Känner du dig orolig över ditt sjukdomstillstånd och vill prata med en legitimerad distriktssköterska slår du en signal till svensk förkylningsrådgivning. Innan jag uppger telefonnumret vill jag passa på att nämna landskoden 00252 går till Somalia.  Anledningen till detta är för att telekommunikation visat sig vara väldigt billig där och då slipper du som ringer sitta i oändliga telefonköer. På plats under den somaliska solen har vi 384st svenska legitimerade distriktssköterskor som väntar på att prata med just dig och utifrån din sjukdomsberättelse vägleda dig i hur du ska göra nu för att ta nästa steg mot tillfrisknande. Här kommer Telefonnumret: 00252 9771347061. Känner du det kliar lite i halsen eller är orolig över något annat avseende hälsan, slå en signal till Somalia och prata med våra systrar som lyssnar. Ha en fortsatt glimrande dag nu. Frid

Comments are closed.