har så mkt ångest över min läxa :( det är passé composé/imparfait. vet ingen kan franska så det här skriver jag för mitt eget nöje. får ju göra vad jag vill här?? behöver inte appellera till såna “relate” freaks. haha, appellera måste väl komma från appeler “att kalla/ringa”. jag tycker om att göra såna upptäckter i franska, som découvrir (=att upptäcka). i franskan är det avtäcka också? älskar det. mer logiskt tycker jag. själva wow! eller vad man säger är ju införstått i att man avtäcker något. kanske en draperad silhuett så är det en iskall bronsstaty där att slå armarna om….. men jag ska iaf berätta om un souvenir d’enfance d’une tant som gillar och festa, träna mm. hon har french lifestyle så hon dricker, äter men blir aldrig tjock eller bakis och så “uuuh jag orkar inte gå på gymet” osv. fattar inte hur dom lyckas, måste vara att ljuset skiftar mer åt rött så att man frivilligt lämnar hemmet eller nåt. ska forska i varför om jag åker till cannes/nice i sommar och tar en sommarkurs där. problemet med min läxa är att jaaaa jag fattar imperfekt är det roliga=beskrivningar, miljön osv medan passé composé är det tråkiga: det som händer/narrativet. men säg man t.ex. ska skriva “när vi anlände till campingen blev jag kåt och nyfiken för att fåglarna sjöng”. kortslutning. är hela den meningen passé composé då, eller är fåglarna (miljön) imperfekt?? aaaah man kanske stuvar om meningen för att komma omkring det. typiskt mig när jag pluggar. sitter flera timmar och tänker på EN ENDA LITEN SAK i stället för att gå vidare till en annan uppgift. det är dold prokrastinering diabetes typ 5 beteende. ok, nu är klockan 03:38 och skolan börjar 10. jag bara renskriver nu och lämnar in.

Comments are closed.