just nu utforskar jag mina alternativa tidslinjer i mina klardrömmar. i en annan tidslinje fikar jag alltid när det skymmer på skeppsholmen. jag dricker sällan alkohol och är i ett förhållande med en vanlig kvinna som oxo gillar att gå sakta på vintern. jag pluggar litterär gestaltning och promenerar hemåt efter mörkret sänkt sig och muggen tömts. det är ett annat stockholm än dovas/carmen/diagnos-sthlm. jag ser aldrig åhlensklockan vid skanstull och dom där 020 taxibilarna. blått och gult som svenska flaggan, med inslag av rött, eftersom det står grill i neon någonstans. nej, mitt stockholm är inte en blödande flagga, utan ett luftigt vinterlandskap med räta vinklar och raka linjer. jag rör mig i en stad med andra nöjen, på vernissager utan vin. det moderna når inte dit. datorn används knappt och jag speglar mig annorlunda. julgransbelysningen i vardagsrummet inger hopp om att nåt är på riktigt, outforskat. att det finns mysterium. julpyntet kan dölja saker, ljusslingan runt hallspegeln, dom blåa och gröna dioderna flätas samman med mörkret. i diset framträder jag i punkter, som en spray. jag är någon annan men söder är fortfarande söder och från slussen ser det ut som ett fort. jag vet inte vilket år det är, men jag nöjd och samlad

Comments are closed.