Danmark

Minns en artikel jag läste i Fib aktuellt där rubriken va “i Danmark har alla brudar röda trosor!”. Jag ba “ok”, Danmark, röda trosor, intressant. Sen åkte jag till Köpenhamn med familjen på resa och trodde resa va som i Kalle anka och i nytryckta Apollo kataloger som kom i mars och luktade framtid om man slog upp mitten och tryckte ner näsan. Jag drömde om tavernorna nere vid havet som badade i lyktornas sken under en disig skymning, inramade av kantiga serie palmer som förde blicken inåt, mot uppdukade bord, chinos och neon orangea rollerblades brudar som ilade förbi längs strandpromenaden iklädda dom där röda trosorna som slutade långt uppe på ryggen. Men så anlände vi och det va en dimmig förmiddag år 1785 och nån Petra-Kristine gick runt med huckle på skallen och bet i en rova typ :( hon hade inte nån röd Trosa, som man kunde se iaf. Jag har alltid hatat Danmark sedan dess.

Comments are closed.