sos alarm, det brinner

jag är emot att pappor “med barnasinnet kvar” busar med sina barn på ett högljutt, irriterande sätt. det lär barnen att förknippa glädje med ett tempo motsvarande tecknade serier på cartoon network. så här tänker papporna att dom är:

så jävla fult och irriterande bara.

i skolan fanns det några barn som “lekte tecknat” på rasterna. det var power rangers, turtles och sailor moon. gemensamt för barnen som uppskattade sådana lekar var övervikt, dåliga skolresultat och impulskontrollen var inte den bästa. en av dem absolut värsta bråkstakarna brukade enligt egen utsago suga av sin lillebror “i skinnsoffan hemma”. nä, jag tycker inte överdrivna gester och ljudeffekter hör hemma i interaktionen med barn. det blir bara missbruk, tragik och incest av det hela.

andra aktuella saker jag tänkt på:

  • penisar mindre än en iphone 5c (har aldrig sett)
  • dyslexi (urban myt?)
  • trenden att “älska sina vänner” i sociala medier (kritiskt sjukt beteende)
  • att ha sprite som favoritdryck (det är ingen verklig dryck)
  • hysterin kring “mat tjejer blir kåta av” (aftonbladet kvinna 1998 ringde..)

apropå kvinna köpte en kvinna tändstickor på ica. hon hade en underlig röst så jag misstänkte hon var pyroman och sådana är ofta tankemässigt rigida. just den här var troligen regressivt fixerad vid “den äkta varan”, solstickan, som återför henne till eldkärlekens upprinnelse. det nakna sommarbarnet på förpackningen gillar att busa och kissa lite överallt ute i grönskan, men inget kiss i världen kan släcka elden på en vanvårdad, risig gräsmatta efter en torrperiod, tänker hon med en grymhet som förlöser ett nostagiskt pirr i byxan. det är alltså snart vår och ibland luktar det rök i luften om vårkvällarna. länsstyrelsen utför då och då kontrollerade bränningar runtom i länet. syftet kan exempelvis vara att främja den biologiska mångfalden, då vissa arter och ekosystem gynnas av brännskadad natur. privatpersoner super ibland till och när självförtroendet är på topp leker de kunniga eldare på sina småtomter, eftersom de fått för sig att det går att röja marken från ogräs och sly på det sättet. bländade av våren och förälskade av alkoholen glömmer de att vindens riktning och styrka hastigt kan förändras och innan de hinner säga “vi tar en uber” förlorar de kontrollen över elden. sedan står de där med en urladdad iphone och tuppar av i kolmonoxidförgiftning innan lågorna slukar dem. i bränningens tragiska eftermäle går räddningspersonal runt och påtar efter lik under en denimblå skymning där eftertexterna redan börjat rulla, vita med seriffer. därför vill jag utfärda en varning till er som planerar att elda i vår. iaktta största försiktighet, ha alltid vatten till hands och vattenbegjut marken runt själva ytan ni planerat bränna för att åtminstone försöka ge intrycket av att ni vet vad ni sysslar med.

Comments are closed.