Jessicas berättelse

Hej. Jag är Jessica. En regnig kväll i city bestämde jag mig för att uppfylla en barndomsdröm — att åka på språkresa. Valet föll naturligtvis på Erasmus, en organisation jag hört mycket gott om. Den som tror språkresa är lika enkelt som att ta en kryssning till Finland tror fel. Det krävs timmar av research på deep web, sedan två alldeles för långa telefonsamtal på bruten ryska hopkurad i en telefonkiosk med gråten i halsen och en hel del pappersarbete. Varför? Jo, jag är en bit över 30 och kunde inte se en språkresa framför mig i den åldern. Jag ville vara 17. Exakt lika gammal som jag var den där dagen i mars när Ruby… Jag blir avbruten i mina tankar av att Outlook plingar till. “You’ve got mail”. Jag öppnar den bifogade filen:

Anita. Det är mitt namn nu. Jag har dessvärre inte brunt hår så jag letar efter en flicka som liknar mig på internet. Gör ändringen i Photoshop, krypterar filen och skickar tillbaka. Efter några veckor dimper ett sargat, brunt paket med många stämplar ned på hallmattan. Äntligen.

Det är två veckor senare och du lämnar mig utanför terminalen på Kos. Jag ser bara natten utanför fönstren och tänker på att du ska åka samma gröna buss tillbaka till stan. Ovanför molnen spelas kyrkklockor i öronen och från mitt febriga bröst ångar samma lotion jag använde 2001. Jag är i Bazaaren vi besökte halv fyra på natten. En fet rök av indisk saffran och ingefära följde oss hem till hotellrummet. Vi hade köpt pärlarmband som skavde mot solbrännan och din silhuett i månljuset från balkongen flammade till som blå oljefärg efter för många glas Abarka — “You’ve got mail!” — det plingar till från laptopen

Jag är uppstressad och rädd. Kommer de godkänna mitt ID? Hur beter man sig egentligen som 17? 1 timme kvar till landning och bredvid mig har en orakad man somnat efter fyra dubbla gin tonics och jag tar en smygbild med mobilkameran på hans Dong eftersom jag vet att jag kommer onanera senare i kväll på värdboendet.

Tänk om jag hade böjt mig ner och sugit den genom det tunna tyget? Och han vaknat, diskret knäppt upp gylfen och befriat den. Hade han munknullat mig med sina grova händer direkt eller tagit av vigselringen först?

Planet landar och jag tar mitt handbagage där en flaska averna ligger och sussar gott intill min varma laptop och sen fraktar jag min kropp till gaten. Efter en vild taxiresa med skavande stringtrosor mot ett kokhett lädersäte anländer jag kåt som 17 till erasmusinstitutet. Efter incheckningen som mer liknade ett slappt upprop i ett livlöst klassrum på Jensen Gymnasium (de kollade inte ens ID!) presenterar sig en kvinna i rågblont hår med fylliga bröst för oss som vår fadder. Hon kallar sig Annika och vill inspireras vilket jag tycker låter kinky. Stämningen är något stel bland oss elever men salongsvan som jag är efter 34 år i City minglar jag runt i skenet av den röda eftermiddagen utanför. Tjeckien, Frankrike, Italien kommer dom från. Snedluggar i rutiga skjortor, glasögon, brunhåriga tjejer. Inget man tänker på när man onanerar direkt. Jag går fram till persiennerna vid fönstret intill whiteboarden och sluter dom en aning. Vänder mig om och blickar ut över rummet, vi är sju flickor och fem pojkar, alla har naiva, plastiga resväskor. Förstår dom att jag egentligen är en tant, med min diskreta burberry? Vi ska inte lära oss engelska nu utan lotsas till våra värdboenden. Jag och en tysk flicka som kallar sig Mondo ska dela ett rum hemma hos ett äldre par långt utanför stadskärnan. Jag vill bara åka hem. Jag smyger upp min lilla vibrator ur väskan för att “överraska” Mondo men hon verkar inte förstå mig. Om hon bara visste tänker jag, hur gott den kan få henne att må…

Comments are closed.