högstadiet

va ska jag kabla ut här då??

sitter och skiter på toan med en sönderriven ica kurir vid mina fötter.

tänker på en tändare jag hade i högstadiet med gröna flames på och på hur solen sänkte sig ned över sibylla när jag gick hem från skolan.

nån ville jag skulle skriva om mina tonår. kan skriva om högstadiet, den bästa perioden i mitt liv!!!

så här: jag kommer från ett skithål i södra hälsingland där det verkligen är Vackert. dimma och fukt reser sig som spöken ur älven och far iväg mot solnedgången ovanför bron, förbi sågverk och radiomaster. ibland sliter det hjärtat ur kroppen? så finns det kommunalt engagerade föräldrar som tovar saker i studiecirklar och rasister och feta som dricker cola zero.

men ja, ibland på natten när jag går ut på balkongen i slutet av juli möter jag samma fukt jag cyklade genom när hela ansiktet luktade clerasil täckstift och jag var på väg till ett “farligt disco” i hook-ups hoodie. en halv flaska mousse i håret blandade sig med svetten i pannan och det sved till när dropparna rann förbi finnarna, som att dom ville påminna mig om att inte glömma atb – don’t stop i winamp och att nån hade cigg, axe africa och för långa träslöjdlektioner

högstadiet va ett socialt kolosseum, roten till all min sociala ångest, för mina värsta farhågor och mest paranoida vanföreställningar visade sig ALLTID korrelera med verkligheten (till skillnad från nu???). jag var en sån classic “varken mobbad eller populär”. var för psykiskt störd och hade ett för slaviskt ansikte för att va ansedd attraktiv men hade pengar så jag köpte folk. på första lektionen i sjuan frågade vår lärare klassen “nämn egenskaper en bra kompis bör ha”. jag räckte upp handen och sa “rik” för jag va så less på att köpa folk?

samtidigt fanns en genuinitet i relationer. kommer man någonsin känna människor på samma sätt som då? när man cyklade hem till nån efter skolan för att bli utkörd 2 timmar senare för att den skulle hinna runka innan dens mamma kom hem från jobbet, hahaha

det måste ha varit nåt i vattnet vi drack för min skola va en porrfilm. alla förlorade oskulden innan 14 och festade på t-röd. sen fanns förstås mesar men dom va antingen handikappade eller hade diabetes. en gymastiklärare dejtade en 13 årig tjej “mogen för sin ålder” (läs: hon drack vin när hon festade). elever i femman hade trekanter på skoltoaletterna, några småtjejer i fyran stoppade upp vicks blå i fittan och gick runt och skrek på rasten: “vi har blå avedon inne!!!” och en lite eftersatt kille hade ett hål i sin vägg där han förvarade porrtidningar. han brukade dessutom, enligt egen utsago, “knulla i hålet”. själv förlorade jag oskulden när jag va 13 med nån som va 33 som hämtade upp mig i bil vid OK macken, hans snopp luktade som en myr gör i september. blev full första gången samma år efter jag stulit en flaska skumpa från kylen på nyårsafton, tagit på mig “täckbyxor” och satt mig i en snöhög utanför huset och va sur över att nån tjej inte hade svarat på skunk men varit inloggad samma dag. jag hade familj, vänner men sänkte aldrig ankare, drev runt i ett töcken av ensamhet medan munnen pladdra, armarna omfamnade täckvästar med tjejer inuti och fingrarna skrev sms

så lutade jag mig bakåt och himlen va brun som coca cola, där gatljusen från bebyggelsen tonade in var den orange. allt snurrade och jag va kär i det gröna skenet från min nokia

kan inte nån ringa mig nu tänkte jag

Comments are closed.