tp

varenda sommar läser jag om byggnader på wikipedia eftersom jag tycker många är fula. nu har jag läst om sthlms riksdagshus som stilmässigt kan sorteras under nybarock. det ritades av aron johansson som inte gjort nåt annat fint. tyvärr gillar jag inte känslan av smält chokladglass över färgen, men stilen är helt okej. inget är ju trots allt fulare än kungliga slottet *spyr* som en solkig sån sminkrelik från kicks där man gnussar fingrarna i olika nyanser täckstift. sen läste jag lite om klassicistiska strömningar på 20-talet. stadsbiblioteket (jättefult) och konserthuset (fint) vittnar om den perioden i svensk arkitekturhistoria. nu ska jag komma på va dom gubbarna hette. bibblan va gunnar asplund och konserthuset.. ivar tengbom. nu har jag skrivit allt här så nu kommer jag minnas det utifall det blir tp nån gång!!

Comments are closed.